Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Månaderna som sänkte Pehrsson

Från SM-guld till sportslig kris. För sju månader sedan ledde Magnus Pehrsson Malmö FF till klubbens 20:e mästartitel. Nu är 41-åringen den fjärde tränaren på drygt fem år att lämna den allsvenska storklubben.

16 oktober 2017

Magnus Pehrsson jublar efter att guldet säkrats i Norrköping.Bild: PETTER ARVIDSON
Malmö FF, med tränare Magnus Pehrsson, säkrar sitt 20:e SM-guld efter 3–1 borta mot IFK Norrköping i den 27:e allsvenska omgången.

20 mars 2018

Magnus Pehrsson och Markus Rosenberg under upptaktsträffen den 20 mars 2018.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
– Lennart känner sig hemma i Malmö, säger MFF:s lagkapten Markus Rosenberg, enligt Sydsvenskan, på upptaktsträffen och syftar på Lennart Johanssons pokal.

13 april

Magnus Pehrsson deppar efter fotbollsmatchen mellan GIF Sundsvall och Malmö FF.Bild: NILS JAKOBSSON
Efter en 2–1-seger borta mot Elfsborg i premiären, och 1–1 hemma mot topptippade AIK i den andra omgången, börjar Skånelaget, och tränaren Magnus Pehrsson, få det hett om öronen efter 2–2 borta mot Gif Sundsvall.
– Jag tycker att vi gör en katastrofmatch, säger anfallaren Alexander Jeremejeff till C More.

10 maj

Magnus Pehrsson instruerar Malmö FF:s Egzon Binaku under finalen i svenska cupen i fotboll mellan Djurgården och Malmö FF.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Dubbla 0–3-förluster på bortaplan mot Djurgården, i allsvenskan och i svenska cupen-finalen, spär på den sportsliga krisen ytterligare. Efter cupfinalen skriker MFF-supportrarna på Tele2 arena efter Pehrssons avgång, uppger Aftonbladet.
– Han har förtroende, säger sportchef Daniel Andersson om Pehrsson till tidningen.
Pehrsson, som kom till MFF i november 2016 och i oktober vann SM-guld under sin enda hela säsong, säger själv angående om han känner förtroende:
– Absolut. Jag kan bara svara på vad jag känner. Jag tror att det är så för en tränare, att den dagen man inte har det så får man veta det.

13 maj

Magnus Pehrsson inför matchen mot TFF, som blev hans sista som tränare i Malmö FF.Bild: LUDVIG THUNMAN
Krisen förvärras ytterligare när MFF förlorar derbyt mot nykomlingen Trelleborg (0–1). Lasse Nielsen avgör på tilläggstid. Det är MFF:s fjärde förlust på nio omgångar och efteråt säger Magnus Pehrsson:
– Jag mår inte alls bra just nu. Jag förstår att det finns en känsla av att vi inte är tillräckligt bra.

14 maj

Malmö FF meddelar att Magnus Pehrsson får sparken. Sportchefen Daniel Andersson tar över i väntan på att klubben ska göra klart med en permanent huvudtränare.
Gå till toppen