Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Pehrsson om beskedet: ”Fanns en ledsamhet i hela rummet”

Magnus Pehrsson mötte pressen timmarna efter att han sparkats som MFF-tränare.
– Jag tror det kommer vända och gå bättre för laget, säger han.

Magnus Pehrsson mötte pressen timmarna efter att han fått sparken som MFF-tränare.Bild: LUDVIG THUNMAN
MFF-tränaren fick beskedet på måndagsmorgonen.
– Det var lätt att läsa av kroppsspråket, när jag och Daniel Andersson träffades i morse och snackade med Niclas Carlnén. Det fanns en ledsamhet i hela rummet. Så jag var inte förvånad, men ledsen.
Magnus Pehrsson är stolt över vad han åstadkommit som MFF-tränare.
– Sista månaden har varit tuff för oss alla. Men det är en månad av de sjutton jag jobbat här. Fram tills den här delen är jag stolt och glad över att ha varit här. Jag har utvecklats, klubben har utvecklats, många spelare har utvecklats. Och vi har vunnit de flesta matcher vi ställt upp i, säger han.
Magnus Pehrsson berättar att han inte känner någon ånger över beslut han fattat, och är säker på att det kommer vända för Malmö FF.
Han ger sin syn på varför saker inte stämt i allsvenskan denna säsong.
– Automatiken i vårt spel har störts, vilket gjort att det inte blivit vinster. Vi har störts av det täta matchschemat, störts av - en till viss del medveten - rotation, störts av skador som påverkat kontinuiteten. Sen har allsvenskan ändrats lite i år, den är mer destruktiv.
Magnus Pehrsson kommer sakna sitt jobb.
– Jag kommer sakna att tillhöra Malmö FF och få uppleva synergin mellan laget och dess fans. Och att få jobba med kompetenta människor i en miljö där alla vill vinna och bli bättre.
Magnus Pehrsson har inte hunnit blicka framåt ännu. Han vill fortsatt som fotbollstränare, men lägger först fokus på familjen.
– Barnen har älskat att ta på sig de ljusblå tröjorna och gå på match. Vi behöver stötta varandra i detta nu, säger Magnus Pehrsson.
Gå till toppen