Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mohoric vann sprint i Giro d'Italia

Simon Yates behåller den rosa ledartröjan i Giro d'Italia.Bild: Daniel Dal Zennaro/AP/TT
Det blev en slovensk seger i den tionde etappen av Giro d'Italia, en nästan 25 mil lång resa från Penne till Gualdo Tadino. Matej Mohoric vann spurtavslutningen mot tyske Nico Denz.
I den totala ställningen har britten Simon Yates fortfarande den rosa ledartröjan, men han fick se sin stallkamrat Esteban Chaves göra en katastrofinsats. Chaves låg inför etappen tvåa, bara 32 sekunder bakom Yates – men tappade mer än 25 minuter under tisdagens sträcka.
– Det var den mest aggressiva etappen jag har sett på ett tag. Så här ser det oftast ut under kortare etapper. Men det här var ett långt, stenhårt lopp. Vi sänkte aldrig farten. Jag trodde att Esteban Chaves skulle kunna komma tillbaka, men det blev riktigt galet och jag är ledsen för hans skull. Jag vet hur hårt han har jobbat för det här. Det vore bättre om han var kvar i toppen, så vi hade mer taktik att använda i slutet, sade Simon Yates.
Gå till toppen