Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks satsar – värvar sju spelare: ”Strävan att nå SDHL”

Malmö Redhawks satsar på damhockey – och värvar sju spelare från Danmark inför kommande säsong. Målet är att nå högsta serien SDHL.
– Vi vill inte ha ett damlag bara för att ha det, vi vill göra något riktigt bra av det. Den här satsningen visar att Malmö Redhawks är en klubb för både tjejer och killar, säger Tomas Kollar i ett pressmeddelande

Bild: Bildbyrån
Malmö Redhawks startade sitt damlag för två säsonger sedan. I många matcher har laget tvingats spela med bara två femmor, men nu ska det bli ändring på det.
Redhawks själva säger att de tar nästa steg i sin damsatsning. Bland annat värvar de sju spelare från Danmark.
– Vi har haft en startsträcka på två säsonger, men med den här satsningen tycker jag verkligen att vi visar att vi tar nästa steg. Nu kommer vi att etablera damhockeyn ordentligt. Vi vill inte ha ett damlag bara för att ha det, vi vill göra något riktigt bra av det. Den här satsningen betyder jättemycket får hockeyn i regionen och visar att Malmö Redhawks är en klubb för både tjejer och killar, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior & Dam.
Arton spelare är i nuläget klara för kommande säsong, det är elva spelare som spelade även förra säsongen och sju nya, samtliga kommer från Danmark. De nya spelarna är backarna Malene Clarin Frandsen och Emma Jensen samt forwards Mia Bau Hansen, Natalie Perry, Signe Sass Jensen, Josephine Martini Asperup och Julie Jensen.
Klubben siktar främst mot toppen av Damettan, men längre fram ser klubben målet som ett lag i den högsta serien.
– Någonstans finns det en strävan att nå SDHL, men vi ska inte stressa. Vi ska göra rätt saker på vägen och sedan får vi se vart det landar, fortsätter Kollar, som ska komplettera truppen med ytterligare en handfull spelare.
Jonathan Salman blir ny huvudtränare för laget. Han kommer närmast från Hvidovre. Salman har tidigare spelat i Malmö Redhawks.
– Det är fantastiskt kul att få den här möjligheten, att kunna vara med och utveckla damhockeyn ytterligare i Malmö. Vi vill ta nästa steg med damlaget i klubben, säger Salman i ett pressmeddelande.
Gå till toppen