Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Snart rullar studentflaken igen – med sin vårdslösa svans

Svansen med anhöriga till de studenter som står på lastbilsflaken tillämpar väldigt liberala tolkningar av trafikreglerna, skriver Jonas Bohman.Bild: Albin Brönmark
Snart är det dags för studenten, med tillhörande studentflak. En tid att se fram emot och glädjas åt. Förhoppningsvis blir vädret bra också.
Då jag nu för tionde året i rad kommer att köra i centrala Malmö i dessa tider, så kan jag känna en viss oro, då firandet, och här syftar jag på all tillhörande biltrafik. Svansen med anhöriga till de studenter som står på lastbilsflaken tillämpar väldigt liberala tolkningar av trafikreglerna, milt uttryckt, för att inte säga rent vårdslös körning, med stor fara för sig själva och oss andra medtrafikanter.
Euforisk glädje, gärna, men inte ren idioti. Jag förutsätter att Malmöpolisen, med sina kompetenta trafikpoliser, kommer att vara på hugget mot dem som inte klarar av att köra normalt i dessa studenttider. Här finns säkert utrymme att dra in ett och annat körkort, tyvärr. Ni brukar göra ett alldeles utmärkt arbete, det vet jag, men alltid bra att påminna.
Centrala Malmö ska inte behöva lamslås, och alla vi som kör kollektiv- och nyttotrafik ska kunna komma fram utan att behöva leta alternativa vägar. Med hopp om ett trevligt och värdigt studentfirande för alla inblandade.

Jonas Bohman

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen