Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Joint academy

20 nya miljoner ska ta skånskt e-hälsoföretag ut i världen

Med 20 miljoner i investerade pengar och ett USA-kontrakt värt minst lika mycket satsar Joint academy på kontor i San Fransisco och vidare expansion.

Jakob Dahlberg är vd på Arthro Therapeutics AB som utvecklar webbtjänsten Joint academy.Bild: Hussein El-Alawi Ingemar D Kristiansen
Den digitala vårdgivaren för artros har helt nyligen stängt en finansieringsrunda på 20 miljoner kronor. Bland investerarna finns Bjäre Invest, Incos Invest, LU Holding, Sophia Bendz och Mårten Öbrink.
– Jag ser att Joint academy löser ett stort problem och gör verklig skillnad för både individer och samhälle, och är därför glad att kunna vara med och stötta bolaget, kommenterar Sophia Bendz.
Enligt vd Jakob Dahlberg är företaget nu i fullt kommersiellt skick efter några år av produktutveckling.
– Vår digitala behandling av artros har en snittpatient på 62 år, och var inte så användarvänlig för den målgruppen som vi trodde. Vi behövde lära känna målgruppen. Vi har också lagt mycket tid och kraft på de kliniska studierna. Nu fokuserar vi på tillväxt och expansion.
Sedan den första januari i år arbetar en person med en affär med ett delstatstäckande sjukvårdssystem i Kalifornien. Kunden kontaktade Joint academy för att få ner sina ökande kostnader för artospatienter.
– De hade hittat en publicering om våra kliniska studier, det var så klart väldigt roligt. De gör många onödiga operationer i USA. Nu i juni tar vi hand om de första patienterna och just nu öppnar vi ett kontor i San Francisco för minst sex personer initialt. De ska sköta försäljning, affärsutveckling och kundsupport. All produktutveckling stannar i Malmö där vi nu är 27 personer.
USA-kontraktets värde uppskattar Jakob Dahlberg till mellan 20 och 40 miljoner kronor.
I Sverige har affären glidit allt mer från försäkringskunder till landstingsfinansierad vård. Genom ett underleverantörsavtal med en klinik i Blekinge når Joint academy hela den nationella marknaden. Detta har inneburit att omsättningen har tagit fart.
– Inom två månader ska omsättningen vara uppe i en miljon per månad, vi är nästan där.
Efter USA siktar Jakob Dahlberg på ytterligare expansion.
– Vi kollar framför allt på Norge och sedan på några andra europeiska länder.
Fakta

Joint academy

• Grundades av far och son, Leif och Jakob Dahlberg, år 2014. Då studerade Jakob datavetenskap och Leif forskade inom artros. Bolaget bakom e-hälsotjänsten heter Arthro Terapeutics AB.

• Sysselsätter 28 personer.

• Omsätter enligt egen utsago uppåt en miljoner kronor i månaden.

• Har huvudkontor i Malmö, där all utveckling sker.

• Behandling och uppföljning av artrospatienter i Joint Academy vilar på en grund av forskning och beprövad klinisk erfarenhet. Det gör att behandlingen följer Socialstyrelsens riktlinjer som även den traditionella vården ska göra.

• Erbjuder vård för hela Sverige genom Läkarhuset i Karlshamn och Landstinget Blekinge.

Gå till toppen