Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Griezmann sänkte Marseille i Lyon

Marseilles hopp om en andra Europa-titel efter 25 år grusades – av en fransman. Antoine Griezmann gjorde två mål när Atlético Madrid vann Europa League-finalen med 3–0. – Det här är belöningen för allt jobb jag gjort, säger finalhjälten.

Atlético Madrids Antoine Griezmann gör 2–0 i Europa League-finalen mot Marseille som Atlético vann med 3–0.Bild: Francois Mori/AP/TT
Det var Atléticos tredje Europa League-titel på nio år.
– Vi njuter av ögonblicket, säger Atlético-målvakten Jan Oblak i intervjun i Kanal 9.
Efter att ha förlorat två Champions League-finaler, 2014 och 2016, var det spanska laget riktigt taggat inför finalen i Lyon. Atlético var favorit men Marseille inledde finalen bäst.
Ett försvarsmisstag i Marseille bäddade dock för det första målet. Bollen hamnade framför fötterna på Atléticos Gabi som bara hade att peta fram bollen till den framrusande Griezmann som satte 1–0.
– Griezmann är en av de bästa anfallarna i världen. Han jobbar hårt varje dag på träningen och i dag är jag glad att han inte spelar mot mig, säger målvakten Jan Oblak.
Tio minuter senare grusades Marseilles förhoppningar om en vändning rejält då storstjärnan Dimitri Payet tvingades lämna planen med en lårskada. Det var osäkert in i det sista om han skulle kunna spela matchen på grund av skadan som han fick i förra veckan, men han kom till start.
Tårarna som föll när han vandrade av planen handlade nog inte enbart om att han lämnade Marseillekollegorna i sticket, utan också om att VM-chansen troligen är borta. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps tar ut truppen på torsdagen.
Fyra minuter efter pausvilan slog Griezmann till igen och satte sitt åttonde Europa League-mål på lika många matcher. Koke spelade fram Griezmann.
– Det här är belöningen efter att ha flyttat hemifrån som 14-åring, för allt jobb jag gjort, för allt jag offrat, säger Griezmann till Bein Sports, enligt AFP.
– Jag har upplevt både glädje och sorg, men nu är jag så glad och hoppas få uppleva fler sådana här ögonblick.
I den 89:e minuten assisterade Koke Gabi som vid bortre stolpen slog in 3–0.
Senast som Marseille tog en Europa-titel var 1993 då man slog Milan i Champions League-finalen.
Fakta

Europa League-finalerna

2018: Atlético Madrid–Marseille 3–0.

2017: Manchester United–Ajax 2–0.

2016: Sevilla–Liverpool 3–1.

2015: Sevilla–Snipro Dnipropetrovsk 3–2.

2014: Sevilla–Benfica 4–2 e str.

2013: Chelsea–Benfica 2–1.

2012: Atlético Madrid–Athletic Bilbao 3–0.

2011: Porto–Braga 1–0.

2010: Atlético Madrid–Fulham 2–1 e förl.

Gå till toppen