Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

SD får stöd av Dansk Folkeparti

Kristian Thulesen Dahl, ledare för Dansk Folkeparti, stöttar Sverigedemokraterna inför valet. Arkivbilder.Bild: Ole Frederiksen/AP Lars Brundin
Sverigedemokraterna får uppbackning av Dansk Folkeparti inför valet. I dag har ledarna för de båda partierna träffats i Rosengård i Malmö, rapporterar Expressen.
– Jag tycker att Jimmie Åkesson gör ett mycket bra jobb. Det är helt vansinnigt att de andra partierna i Sverige inte pratar med honom och Sverigedemokraterna, säger Dansk Folkepartis ledare Kristian Thulesen Dahl till tidningen.
Vid tidigare val har kontakten mellan de båda partierna varit betydligt svalare. Enligt Expressen har onsdagens möte i Rosengård föregåtts av veckor av förberedelser. Att det blev just i Rosengård förklarar Jimmie Åkesson med att hans danske kollega gärna ville se just denna stadsdel i Malmö. Själv kallar Åkesson Rosengård "ett skräckexempel i hela Norden".
Gå till toppen