Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Spanjorer: Utan kvinnor deltar vi inte

Spanska manliga akademiker kräver att kvinnor ska finnas med i alla paneldiskussioner. Här en bild från 8 mars-demonstrationen i Madrid 2014.Bild: Andres Kudacki/AP-TT
Ett 50-tal namnkunniga spanska akademiker, alla män, lovar att inte delta i några paneldiskussioner med mindre än att minst en kvinna finns på deltagarlistan. Bland dem som undertecknat deklarationen finns representanter för flera universitet, Världsbanken och landets centralbank.
Över 80 andra experter har begärt att få skriva under deklarationen, som på ett Twitterkonto presenteras som ett "gemensamt initiativ". Deklarationen publiceras samtidigt som den feministiska rörelsen i Spanien genomgår en pånyttfödelse, där nya krav ställs på verklig jämställdhet mellan män och kvinnor.
På internationella kvinnodagen den 8 mars arrangerades runtom i landet stora demonstationer, på sina håll oöverträffade i sin omfattning.
Gå till toppen