Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Vapenfynd på Segevång kopplas till utpressningsförsök

En skarpladdad revolver, explosiva ämnen, dopingpreparat och narkotika. Det blev resultatet av en husrannsakan på Segevång som kopplas till ett grovt utpressningsförsök.

Vid husrannsakan hittades en skarpladdad revolver, explosiva ämnen och droger.Bild: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Det var den 15 april som en beväpnad man stormade in i en lägenhet i centrala Malmö och försökte pressa lägenhetsinnehavaren – en man i 30-årsåldern – på pengar. Om offret kontaktade polisen skulle han råka illa ut.
Offret gjorde precis tvärtom. Och nu börjar polisutredningen ge resultat.
– Under de första dagarna i veckan har vi frihetsberövat två personer misstänkta för försök till grov utpressning. En av dem är också misstänkt för grovt övergrepp i rättssak, säger åklagaren Magnus Pettersson.
På tisdagen växte utredningen efter att en husrannsakan genomförts på Segevång, i norra Malmö. Skjutvapen, ammunition, droger och explosiva varor ska ha beslagtagits. Enligt uppgifter till Sydsvenskan kallades bombgruppen aldrig in, vilket kan betyda att det var så kallade bangers som hittades vid tillslaget.
En man greps misstänkt för narkotika- och dopinginnehav samt grovt vapenbrott.
– Det är med anledning av den här utredningen som vi genomförde husrannsakan, säger Magnus Pettersson.
Han har tidigare berättat för Sydsvenskan att utpressningsförsöket förefaller ha koppling till en flera år gammal bekantskap.
Gå till toppen