Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Målvakten segerfixare för Vegas

Vegas Marc-Andre Fleury hade en svettig kväll mot Winnipeg.Bild: John Locher
Skjut, och du har bättre chans att göra mål. En vedertagen sanning i många lagidrotter, men alltid med brasklappen att en duktig målvakt kan vara avgörande för ett lags segerchanser.
I det tredje mötet i Stanley Cup-slutspelets semifinalserie mellan Vegas och Winnipeg var det bortalaget från Kanada som sköt, sköt och sköt. 35 skott fick "Jets" i väg mot Marc-André Fleury i Vegas-kassen. Bara två släppte 33-åringen förbi sig.
Hans lagkamrater hade bättre lycka med sina skott, totalt fyra av 30 trillade in bakom Connor Hellebuyck. Segern med 4–2 innebär att Vegas nu leder matchserien med 2–1. Först till fyra går till final.
– Precis som senast gjorde vi det svårt för dem med vår speed. Det ska vi försöka göra nästa match också, det vore fint att åka tillbaka till Winnipeg med ledning, säger Vegas svenske stjärna William Karlsson till Sportbladet efter matchen.
Nästa möte lagen emellan spelas natten mot lördag, svensk tid.
I den andra semifinalsserien leder Washington med 2–1 i matcher mot Tampa Bay, där avgörs nästa match natten till fredag.
Fakta

NHL-slutspelet

Semifinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Washington–Tampa Bay 2–1 i matcher. Nästa match spelas natten till fredag svensk tid.

Winnipeg–Vegas 1–2 i matcher. Nästa match natten till lördag svensk tid.

Gå till toppen