Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Vårdbolag i finsk miljardaffär

Vårdbolaget Attendo säljer finsk sjukvårdsverksamhet. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Vårdbolaget Attendo säljer sin finska sjukvårdsverksamhet till finska Terveystalo för 233 miljoner euro, motsvarande drygt 2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Försäljningen innebär att Attendo blir ett renodlat omsorgsföretag i Norden.
Den finska sjukvårdsdivisionen omfattar bland annat primärvård, tandvård och företagshälsovård och har totalt närmare 1 600 heltidsanställda.
"Det är mycket glädjande att vi kan presentera en långsiktigt attraktiv lösning för Attendos finska sjukvårdsverksamhet som jag var med och grundade år 2000 och som varit del av Attendo sedan 2007. Den gör det möjligt för oss att fokusera på att utveckla Attendos omsorgsverksamhet i Finland och övriga Norden och ger samtidigt den finska sjukvårdsverksamheten ännu bättre förutsättningar att utvecklas med Terveystalo som ny engagerad ägare", kommenterar Attendos vd Pertti Karjalainen i pressutskicket.
Försäljningen till Terveystalo måste först godkännas av den finska konkurrensmyndigheten.
Gå till toppen