Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi värvar landslagsman från konkurrenten: ”Rätt val för mig”

Rutinerade Oscar Jensen slutar – men nu har Lugi ersättaren klar. 21-årige talangen Anton Hagvall lämnar Sävehof för spel i Lundaklubben. Samtidigt tvekar stjärnan Hampus Jildenbäck kring fortsättning i Lugi.
– Hagvall är en spännande spelare som spås en lysande framtid, säger Lugis klubbchef Patrik Bengtsson i ett pressmeddelande.

Anton Hagvall byter Sävehof mot Lugi.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Anton Hagvall är handbollsfostrad i Kungälv, men har sedan 2012 spelat i Sävehof. Han har spelat i Handbollsligan för Sävehof, men har också 2 USM-guld och ungdomslandskamper på meritlistan.
– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta min handbollsresa i Lugi och jag är övertygad om att det är rätt val för mig. Jag har fått ett bra intryck av klubben och ser fram emot att utvecklas här. En av Lugis styrkor är ett bra försvar så det känns så klart extra bra att komma hit som målvakt och bli en del av det, säger Anton Hagvall.
Anton Hagvall och Josip Cavar blir målvaktsparet i Lugi kommande säsong.
– Anton är en ung talangfull målvakt som agerar väldigt klokt i målet trots sin unga ålder. Erfarenheter från spel i högsta ligan finns det dessutom en hel del av och Anton har fått en fin utbildning i Sävehof. Det är glädjande att Anton väljer att fortsätta sin utveckling i Lugi och tillsammans ska vi jobba för att han tar nästa steg, säger Lugis tränare Tomas Axnér.
– Vi är mycket nöjda med att Hagvall fortsätter sin karriär i Lugi. Han är en spännande spelare som spås en ljus framtid, så jag ser fram emot att ha honom i laget till hösten, säger Patrik Bengtsson klubbchef i Lugi.
Samtidigt håller klubbens stjärna Hampus Jildenbäck framtiden öppen.
Kantspelaren, som är uttagen till de kommande landskamperna, har fått ett bud från Lugi som han ännu inte tagit ställning till. Han inväntar bud från utländska klubbar.
– Min ambition är att komma utomlands och få testa mig på en högre nivå, säger han och menar att det också skulle öka hans landslagschanser framöver.
Han räknar inte med att göra klart något de närmaste veckorna.
Läs också Lugis kultlirare twittrade avskedet
Läs också Cavar i mål med landslagssatsning
Gå till toppen