Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Magisk invigning på årets karneval

Strålande sol och god stämning gjorde att humöret var på topp när årets Imaginalkarneval invigdes under fredagen. Redan innan portarna öppnades in till karnevalsområdet var kön av förväntansfulla besökare lång.

Invigning av 2018 års karnevalBild: Ingemar D Kristiansen
Gamla som unga hade samlats framför stora scenen vid universitetshuset när Torbjörn von Schantz, Universitetets rektor, hälsade alla välkomna.
– Är ni laddade? ropade Torbjörn von Schantz.
– Ja, ropade publiken i ett rungande svar.
Han fortsatte med att hylla årets karnevalister som varit med och arbetat för att bygga upp Imaginalkarnevalen.
– Det skapar framtidens ledare och de får livslånga vänskaper, sa han.
Torbjörn von Schantz, rektor vid Lunds universitet, öppnade invigningen.Bild: Ingemar D Kristiansen
När han frågade om det fanns några Uppsalastudenter på plats, räckte en handfull upp handen och möttes av ett ljudligt buande från publiken.
– Tror ni att Uppsala kommer att få en karneval? frågade Torbjörn von Schantz.
Svaret blev ett rungande nej.
Därefter var det dags för årets karnevalssång. Studenterna framför scenen hade pluggat in texten och sjöng och dansade med i den electrohouse-inspirerade musiken.
Ragnvi Melin, 2014 års nöjeschef, lämnade över facklan till årets kommitté som traditionsenligt klippte navelsträngen. Det vill säga: årets karnevalskommitté klippte av slipsarna på sina föregångare.
Imaginalkarnevalsgeneralen Freja Davidsson Bremborg höll sedan ett energifyllt tal och hälsade alla välkomna.
Och där var Imaginalkarnevalen igång.
I publiken stod många från tidigare karnevaler, iklädda sitt års dräkter.
– Imaginal är ett bra tema för det är en overklig känsla när man står där på scenen och ser hur allt har blivit, sa Erik Sillén, nöjeschef på Dualkarnevalen 2006.
– När man ser dem på scenen så kommer alla känslorna fram. Allt man har planerat och jobbat för, sa Katarina Miles, ekonomichef på Dualkarnevalen 2006.
Katarina Miles, ekonomichef och Erik Sillén, nöjeschef, på Dual-karneval 2006.Bild: Carolina Svensson
Sara Ramberg, Imaginalkarnevalens kommunikationschef, bekräftade känslorna efter invigningen. Hon hade redan hunnit få flera lyckönskningar från tidigare karnevalskommittéer.
– På ett sätt har det varit magiskt att se området växa fram. Och sedan på scen när man ser alla som varit med och gjort det möjligt. Det är mäktigt, sa hon.
Sara Ramberg, kommunikationschef för 2018 års Lundakarneval.Bild: Ingemar D Kristiansen
Hinner du själv gå runt och njuta av karnevalen?
– Ja, vi har ett tajt schema, men vi har skrivit in i våra scheman att vi ska vara lediga så att vi kan slappna av. Tanken är att vi också ska gå runt och hänga med våra familjer och vänner.
Gå till toppen