Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Minnesord om Göran Regnéll

Överläkaren Göran Regnéll, Lund Dalby, har avlidit, snart 71 år gammal. Närmast anhöriga är sambo Ewa, barnen med familjer och brodern.

I mitten av 1980-talet etablerades en verksamhet i Lundapsykiatrin, där forskning och klinik vävdes samman med syftet att vårda, förstå och behandla patienter som gjort suicidförsök. Göran Regnéll var den förste överläkaren, som med sin goda kliniska kompetens, sitt lugn och varma sätt samtalade med och bedömde patienter i akutsituationen och på tillhörande vårdavdelning.
Han var engagerad i utvecklingen av strukturerad suicidrisk-bedömning och i olika avancerade provtagningar i forskningssyfte. Han var också med och utvecklade omvårdnadsarbetet och bemötandet av suicidnära individer.
Med sitt inkluderande, ödmjuka ledarskap gav han utrymme för andra att växa och använda sina styrkor. Göran bidrog alltid till att göra teamet bättre. Dessutom följde han patienter efter utskrivning i verksamhetens egen öppenvård – allt för att förhindra att ett suicidalt beteende skulle upprepas.
Göran var en mycket uppskattad läkare bland alla de patienter som mötte honom och en värdefull samarbetspartner såväl i det kliniska arbetet som i den forskning som genomfördes i verksamheten.
Många vetenskapliga publikationer vittnar om Görans engagemang och intresse för det psykiatriska arbetet, och han bidrog till att verksamheten kom att få ett internationellt anseende.
Vi är en stor grupp som varit med om att grundlägga och förfina det kliniska arbetet och forskningen vid Lunds Suicidforskningsenhet, och vi sörjer att Göran har lämnat oss.
Lil Träskman-Bendz
Agneta Öjehagen
Anders Niméus
Åsa Westrin
Charlotta Sunnqvist
Hans Fribergh
Anita Linnér
Göran Nordström
Louise Brådvik
Gå till toppen