Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Försvarsresen nära comeback: ”Positiva signaler”

Rasmus Bengtsson kan göra comeback i MFF-truppen mot Häcken. Tränaren Daniel Andersson har tagit ut 19 spelare, en trupp som ska bli 18 man lagom till match.

– Det vi testade på lördagen gick bra. Så vi testar igen matchdagen. Så här långt är det positiva signaler, sa Daniel Andersson.
Rasmus Bengtsson är knappast en spelare för startelvan. Och med Lasse Nielsen avstängd är placeringen av Oscar Lewicki – kvar på mittfältet eller bredvid Franz Brorsson i backlinjen – det som återstår i funderingarna för MFF-supportrarna.
Mot Hammarby i onsdags avslutade Lewicki i försvarslinjen.
– Det kan bli så igen, sa Lewicki klurligt.
Det har varit några lugna träningar fram till kraftsamlingen mot Häcken.
– Därför är det extra skönt med stödet från supportrarna. Det var jäkligt skoj och det gav oss energi i gruppen, det tycker jag. Senaste prestationen mot Hammarby var bra på många sätt. Det är bara att jobba vidare.
Tio elftedelar verkade given under inledningen av lördagsträningen.
– Jag har lite alternativ. Ibland är man stensäker, ibland behöver man fundera lite till. Vi har enats om en startelva som känns bra, sa Daniel Andersson.
Ingen Rasmus Bengtsson från start alltså.
Samuel Adrian uppträdde som balansspelare i något som liknade en startuppställning. Alternativet är att skicka in mer rutinerade Isak Ssewankambo som är på lån från norska Molde fram till VM-uppehållet.
– Vinna är vårt fokus. Det går före allt annat. Därmed inte sagt att han kan vara en startspelare som jag vill se mer av, sa Daniel Andersson.
I onsdags var Daniel Anderssons första match som huvudtränare. Trots ledning två gånger om slutade matchen med en bitter förlust.
– I 62 minuter är vi bra med i en svår bortamatch. Vi gör två mål på egen skicklighet. Det är mycket positivt som vi tar med oss och bygger vidare på det. Vi har gnagat och filat på misstagen, sa Daniel Andersson.
Tankar kring Häcken?
– Ett bra lag. Det är en stark motståndare. De är spelskickliga och väldigt snabba i omställningar. De har två defensiva mittfältare som jobbar jättehårt och stänger ytor. Så det blir en utmaning för oss.
– Det finns så otroligt många scenarier som man kan förebereda sig för. Viktigast för mig är att se till så att vi vinner, avslutade Daniel Andersson.
Gå till toppen