Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man död efter skottlossning på Kroksbäck

En man i 30-årsåldern sköts till döds i en bil på Hyllievångsvägen på lördagen. Sent på kvällen greps en misstänkt gärningsman.

På lördagen påträffades en skottskadad man i en bil på Hyllievångsvägen.Bild: Patrick Persson
Klockan 16.01 fick polisen in uppgifter om att det hade skett en skottlossning på Hyllievångsvägen i området Kroksbäck.
En bil stod stilla i korsningen vid Sörbäcksgatan och i förarsätet satt en man i 30-årsåldern med misstänkta skottskador. Sidorutan och bakrutan på bilen var krossade. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.
Dödsfallet bekräftades av polisen först vid 04.30 på söndagsmorgonen.
— Vi valde att vänta tills anhöriga hade underrättats, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl i polisregion Syd.
Detta är det första mordet med skjutvapen sedan i februari i Malmö.
Läs också Lista: Här är dödsskjutningarna i Malmö 2016-2018
I samband med händelsen spärrade polisen av ungefär 100 meter längs Hyllievångsvägen, sökte med vapenhund i området och förhörde vittnen. Flera personer ska ha sett eller hört delar av händelseförloppet.
Tre stadsbussar kunde inte köra vidare på vägen och tvingades stanna och släppa av sina passagerare. Polisens tekniker genomförde en brottsplatsundersökning i och omkring bilen.
En 23-årig man var inledningsvis polisens huvudspår i jakten på förövaren, enligt Sydsvenskans uppgifter. Mannen har dömts för brott tidigare, dock ej mord.
Sent på lördagskvällen greps en man för brottet och senare under natten anhölls han av jouråklagare, skäligen misstänkt för mord. "Skäligen" är den svagare formen av misstanke.
Polisen vill inte kommentera ifall det är 23-åringen eller någon annan som anhållits.
Bild: Patrick Persson
Vad som ledde fram till skjutningen är fortfarande oklart. Polisen är förtegen om detaljer och hänvisar till utredningens förundersökningssekretess.
Sydsvenskan har pratat med en man som körde förbi på Hyllievångsvägen kort efter skjutningen. Han upptäckte att sidorutan till en bil var krossad och när han gick fram till fordonet såg han att föraren var skottskadad och satt hopsjunken.
– Han var vid liv men sa ingenting och jag ringde direkt 112. Han såg ut att vara väldigt illa däran när de drog ut honom ur bilen, berättar mannen.
Vad tänkte du?
– Det är otäckt naturligtvis. Men direkt kände jag "jaha, då har det hänt en gång till."
Bild: Patrick Persson
Polisens var klara vid brottsplatsen runt klockan 20 och kunde då häva avspärrningarna.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen