Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Musovic jublar över Sydsvenskans satsning: ”Kan få fler att våga drömma”

Sydsvenskan sänder alla LB07 och FC Rosengårds matcher i Damallsvenskan. Nyheten om Sydsvenskans tv-satsning är ett besked som får FCR:s landslagsmålvakt Zecira Musovic att jubla.
– Det är grymt, skitbra! Med bättre bevakning kan vi få fler tjejer att våga drömma, säger Musovic.

Zecira Musovic.
Zecira Musovic är Helsingborgsmålvakten som fått jobba hårt för att ta en plats i FC Rosengårds framgångsrika lag. Hon debuterade som 13-åring i Stattenas A-lag och kom som 16-åring till FC Rosengård. Ett halvår senare gjorde hon debut i Damallsvenskan.
Musovic har tidigare haft synpunkter på bevakningen av FC Rosengård, ett av Sveriges och Europas bästa lag.
Inför den allsvenska premiären skickade hon en tweet att bara ett nyhetsmedia var på plats på den sista träningen.
Det var Sydsvenskan som var på plats.
– Jag tycker bevakningen blir bättre och bättre, men självklart hade jag önskat mer bevakning av våra matcher och träningar. Sydsvenskan har varit väldigt duktiga på att bevaka hela tiden, menar hon.
Men det är inte för egen del utan för blivande svenska stjärnor.
Hur viktigt är det att ni syns, för unga tjejer som vill nå dit där ni är?
– Det är jätteviktigt. Det är därför jag vill att vi ska synas. Det är inte för att jag ska synas eller min bild ska spridas – det skiter jag fullständigt i. Det är just det att vi är förebilder för andra.
– Vi hade en liten tjej på träningen här idag och jag frågade vad hon ville bli och hon sa att hon ville bli fotbollsproffs och bäst i världen. Det är sådant som jag älskar att höra. Hon ser att det är möjligt. Med ytterligare bevakning kan vi fler tjejer att våga drömma, säger Zecira Musovic.
”Någon måste ju ta steget att öka bevakningen och jag är väldigt glad att Sydsvenskan vill göra det.”
Därför blir också landslagsmålvakten extra glad när hon får beskedet om Sydsvenskans tv-satsning på FC Rosengård och LB07.
Sydsvenskan kommer att tv-sända lagens matcher i Damallsvenskan under resten av säsongen.
– Det är grymt. Skitbra. Sydsvenskan har tidigare sänt flera matcher i Champions League och det har varit jättebra. Det här är ytterligare ett bra steg och något som gläder mig att höra.
– Någon måste ju ta steget att öka bevakningen och jag är väldigt glad att Sydsvenskan vill göra det.
LB07 spelar mot Linköping på lördag klockan 15 och samma tid på söndag spelar FC Rosengård borta mot Kristianstad.
Sydsvenskan sänder även Lunds BK:s och Torns hemmamatcher i division 1 för herrar och matcherna, som streamas på Sydsvenskan.se, kommer vara tillgängligt för alla våra prenumeranter.
Gå till toppen