Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordanhållne 17-åringen i Kroksbäck har släppts – är inte längre misstänkt

Efter lördagens dödsskjutning på Kroksbäck anhölls en 17-årig pojke misstänkt för mordet. Han förhördes under söndagen, men släpptes senare och misstankarna mot honom avskrevs. Åklagare bekräftar att den 30-årige man som mördades är okänd av polisen sedan tidigare.

En man sköts ihjäl på Hyllievångsvägen.Bild: Patrick Persson
Ännu vid middagstid på söndagen syns spåren av mordet dagen innan. Blod och glassplitter ligger kvar på asfalten mitt emot Kroksbäcksskolan, i korsningen där Sörbäcksgatan möter Hyllievångsvägen.
Vägen är vältrafikerad av både bussar och bilar. Många står och väntar vid de tre hållplatserna längs med Hyllievångsvägen, en ungefär 800 meter lång sträcka, när Sydsvenskan kommer till adressen.
Husna Razwan, som bor i området med sin familj, promenerar förbi mordplatsen.
– Vi satt hemma och hörde skotten igår. Sen läste vi om att en man blivit skjuten och att det var en förbipasserande som hittade honom.
Läs också Man död efter skottlossning på Kroksbäck
Hennes två barn hade tänkt cykla runt i området under seneftermiddagen på lördagen, men Husna Razwan fick säga åt dem att gå en bit bort till andra sidan lägenhetshusen, eftersom polisen då ännu hade sina avspärrningar uppe.
Först efter fyra timmar, vid 20-tiden, var polisen klar med den tekniska undersökningen och jakten på vittnen.
Att mordet inträffade mitt under en solig lördag förvånar Husna Razwan, men det är inte första gången hon hört om en skjutning i området.
– Det har hänt tidigare, bara en liten bit bort härifrån. Det känns inte så tryggt, säger hon.
På söndagen har bilen tagits i beslag och polisens avspärrningar är borttagna.Bild: Moa Dahlin
Det var vid 16-tiden på lördagen som mordlarmet gick. En man som körde förbi Hyllievångsvängen fick syn på en svart Audi illa parkerad i korsningen mot Sörbäcksgatan. När han tittade till bilen såg han att flera rutor var sönder och att en skadad man satt hopsjunken bakom ratten.
Då kallade han på hjälp. Till Sydsvenskan sa han så här om den skadade:
– Han var vid liv men sa ingenting och jag ringde direkt 112. Han såg ut att vara väldigt illa däran när de drog ut honom ur bilen.
Enligt polisuppgifter till Sydsvenskans fotograf på plats under lördagen var polisen då redan på väg. Bilisten skulle själv ha larmat om att han blivit utsatt för stenkastning. Detta har inte polisen velat bekräfta officiellt.
Den skjutne, en man i 30-årsåldern, fick första hjälpen på plats, därav blodfläcken på marken. Han fördes i ambulans till akuten på Skånes universitetssjukhus och dödförklarades där.
Detta är det första mordet med skjutvapen i Malmö sedan i februari.
Läs också Lista: Här är dödsskjutningarna i Malmö 2016-2018
Redan ett par timmar efter dådet hade polisen ett namn på en misstänkt. Det rörde sig enligt Sydsvenskans uppgifter om en tidigare kriminellt belastad 23-åring. Polisen sa inget om varför han skulle ha velat döda mannen i bilen.
Bilen hade flera skador, men det är svårt att avläsa om det rör sig om kulhål.Bild: Patrick Persson
Senare på kvällen greps en annan person, en 17-årig pojke. han anhölls som skäligen misstänkt för mordet, vilket är den svagare rubriceringen vid ett frihetsberövande.
Han förhördes under söndagen men släpptes samma dag och misstankarna mot honom har avskrivits.
Åklagare Magnus Pettersson är mycket knapphändig med information kring fallet och vill inte säga något om vad som kan ha hänt innan skottlossningen inträffade. hur många skott som avlossades eller om det finns andra misstänkta.
Han bekräftar dock att mordoffret är okänd av polisen sedan tidigare.
– Just nu håller vi på att hämta in och sammanställa uppgifter och allt eftersom vi gör det klarnar bilden om det som hänt. Men vi är fortfarande alldeles i början av detta och hur långt vi har kommit är inget jag säger i media, säger han.
Gå till toppen