Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Eidevall om derbyförlusten: ”Riktigt frustrerande”

Utspelade, skadesmällar och förlust. Det var ett tufft Skånederby för FC Rosengård mot Kristianstads DFF. – En riktigt frustrerande match, sa Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall hade inte mycket att glädja sig åt i Kristianstad.Bild: KENTA JÖNSSON
Redan innan matchstart stod det klart att Caroline Seger inte skulle komma till spel.
– Det är ryggen som krånglar, men jag utgår från att hon ska kunna spela redan nästa helg, sa Eidevall efter matchen.
Redan under den första halvleken tvingades sedan Rosengård att byta en annan av sina mest framträdande spelare - Sanne Troelsgaard.
– Hon har stukat foten, sa Eidevall.
Hur mycket påverkade det här att ni förlorade?
– Klart de är viktiga och bra, men vi har ett starkt kollektiv och står inte och faller med enskilda spelare, utan vi ska klara av att genomföra och vinna matcher ändå. Men i dag vann Kristianstad välförtjänt.
Någon som utnyttjade det faktumet att Caroline Seger var skadad var Kristianstadtränaren Elisabet Gunnarsdottir.
– När jag fick veta att Seger inte skulle starta sprang jag in i omklädningsrummet och sa åt mina spelare att vi skulle sätta högre press än planerat, sa hon.
– Seger är så pass duktig att hade vi suttit så hög press när hon är på planen hade hon straffat oss direkt. Hon har varit bäst i damallsvenskan i år.
Och matchen då?
Kristianstads nya taktik syntes och gav utdelning direkt. Rosengård tog sig inte upp från egen planhalva och Kristianstad radade upp riktigt farliga målchanser. Tillslut kom också välförtjänt både 1-0 och 2-0 till hemmalaget.
– Det kändes som att Kristianstad fick den matchbild de hade hoppats på. Matchen var präglad av duellspel och vi kunde inte kontrollera matchen med bollen som vi brukar göra. Vi visste inte hur vi skulle spela djupledsspel med en sådan högt stående backlinje, sa Eidevall.
Ytterligare en förklaring till förlusten ska enligt Eidevall också ha varit underlaget.
– När vi spelar på den här typen av mattor som är långsamma och sträva, i kombination med ett lag som är starkt i duellspelet fick vi det svårt. Nu måste vi lära oss hantera det bättre. Det är ett problem som vi inte blivit utsatta för annars, sa Eidevall.
Kristianstadstränaren fyllde i.
– Vi ville inte att de skulle må bra av att spela här och det lyckades vi med.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2018: Kristianstad-FC Rosengård
Gå till toppen