Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gula publikväggen är laddad för VM-final

Tre Kronor är laddat för VM-final mot Schweiz – detsamma gäller supportrarna. ' I kväll ska den gula publikväggen resa sig en sista gång i Royal Arena. – Häftigt! Vi har ju hört talas om den gula väggen hemma i tv-soffan, säger Stockholmsbon Malin Eliasson.

Håkan Eliasson, Göteborg, bjöds med till VM-finalen mellan Sverige och Schweiz efter att dottern Malin Eliasson, Stockholm, vunnit biljetter i TV3:s sändning.Bild: Daniel Kihlström/TT
I över två veckor har de gulblå fansen invaderat Royal Arena för att följa Tre Kronors segerrika färd i Köpenhamn. Nu återstår en sista match – finalen mot Schweiz i kväll.
– Det har ju varit så mycket snack om fansen, så det är jättekul att bara vara här i fanzone, säger Mariestadsbördiga Malin Eliasson, numera boende i Stockholm.
Många supportrar har varit på mästerskapet ända sedan den första gruppmatchen mot Vitryssland den 4 maj. För Malin Eliasson och hennes pappa Håkan Eliasson blir det VM-debut på plats i Danmark. I samband med Sveriges gruppfinal mot Ryssland vann hon finalbiljetter i TV 3:s sändning.
– Min motivering var att jag skulle ta med pappa, säger hon och skrattar.
Danmarks-VM har varit en publiksuccé. Inför VM-finalen hade drygt 500 000 åskådare sett över 60 matcher. Sveriges nio matcher i Köpenhamn fram till finalen har lockat överlägset störst publik – drygt 100 000 åskådare totalt.
– Fantastiskt häftigt. Det är en stor upplevelse att få vara med på ett VM, säger pappa Håkan Eliasson, Göteborg.
Närheten till Sverige har gjort att många supportrar enkelt har kunnat ta sig till och från Köpenhamn. Vissa har åkt hem mellan matcherna – andra har bott på hotell i den danska huvudstaden eller i Malmö. Ett studentgäng från Helsingborg har åkt över enbart över finaldagen och laddar upp i fanzone ett hårt slagskott från Royal Arena.
– Vi har tittat på tv tidigare, men nu är det final. Nu vill vi vara på plats. Det är nästan som hemmaplan eftersom det är så nära, säger Jimmy Anderberg.
TT: Men ni har inga biljetter till finalen?
– Det spelar ingen roll – det är bara häftigt att se matchen här i fanzone, säger Mathilda Svensson.
Gå till toppen