Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-ikonen säker: ”Det är skillnad med Danne. Mer energi”

Tvåhundra MFF-anhängare hade en egen manifestation med ett träningspepp inför hemmamötet mot Häcken.

Populärast Pontus Jansson, VM-spelaren och tidigare MFF-kaptenen som var med och spred glädje på lördagens stängda träning.
– Jävligt grymt. Detta behövdes. Det var bra uppslutning också. Malmö behöver sina supportrar nu. All respekt för det, sa Jansson.
I en vecka har Pontus Jansson jobbat i Malmö för att komma i VM-form. En hel del i gymmet med Rickard Dahan där också Emil Forsberg funnits till och från.
Och Jansson hyllar nye tränaren Daniel Andersson.
– Det är skillnad med Danne. Det är mer energi. För MFF blir det en nytändning, helt klart, sa Pontus Jansson.
Mest har Jansson hållit till i reservgruppen i det täta matchschemat. Han – och Erdal Rakip – har gjort vad de kan för att tillföra ny fart i gruppen de senaste dagarna.
– Det har varit bra. För min del är det här hemma och det är speciellt. Kanske vi har fått andra att vara mer på tårna, sa Pontus Jansson.
Men på söndagen sviker han klacken och sätter sig på hedersläktaren.
– Förra veckan var helt knäckande. Först förlusten hemma mot Göteborg, sedan stryk i cupfinalen i Stockholm och på det Trelleborgsmissen. Så nu blir det hederslogen med frugan. Hoppas det blir bättre.
– MFF är inne i en period då allt går emot. Men det gäller bara att fortsätta jobba vidare på det man tror på.
Pontus Jansson hyllades av supportrarna under de tjugo minuter man fick titta på träningen. Även Daniel Andersson lyftes fram i hejaramsa.
Två profiler med stort MFF-hjärta.
– Vi har världens bästa supportrar. Det är underbart att stå på plan dagen före matchen. De är alltid till för oss. Jag är inte orolig inför Häckenmatchen, sa MFF-tränaren.
Pontus Jansson är inte ende VM-spelare som bänkar sig för att titta på Häcken. Även målvakten Robin Olsen kommer.
– Jag var över i Köpenhamn och tittade på hans comeback. Det trodde jag inte att jag skulle göra för några år sedan men det gick bra.
Förhållandet MFF och FC Köpenhamn/Robin Olsen har inte varit det bästa på senare år.
– Robin har börjat följa och stötta Malmö igen. Han är min bästa kompis, och det har alltid varit Malmö för honom. Mycket har vinklats fel. Så är det på twitter och instagram. Jag har själv slutat göra inlägg.
– Jag ska göra allt i min makt när jag kommer tillbaka till MFF att han också kommer med, sa Pontus Jansson.
Fortfarande är det Leeds i Championship som gäller för den tidigare MFF-profilen.
– Jag mår bra även om det var en tråkig andra halva på säsongen i Leeds. Jag har en viktig roll i klubben. Jag har mognat som spelare och som människa. Vi får se var allt hamnar efter VM. Det kan bli en fortsättning.
På onsdag är det VM-samling i Båstad.
– Vi har ett bra, luftigt schema. Det ska bli coolt att vara med i ett VM, tyckte Jansson.
Men först ska han heja fram en MFF-seger efter fyra raka förluster.
– Det svänger nu.
Gå till toppen