Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF spräckte förlustsviten

Kapten Markus Rosenberg såg till att MFF:s förlustsvit blev spräckt. Äntligen fick himmelsblå supportrar jubla när Häcken besegrades med 2-0 och Rosenberg fixade ett distinkt straffmål.
Nye tränaren Daniel Andersson kunde andas ut. En välbehövlig seger på många sätt och vis.

FOTBOLL, allsvenskan: Malmö FF–Häcken 2–0 (0–0)
MFF var närmast mål i första halvlek genom ett skott i stolpen av Mattias Svanberg.
Men MFF fick utdelning tidigt i andra halvlek. I 49:e minuten kom Svanberg loss med en löpning i djupled på pass från Markus Rosenberg, bollen hamnade hos Eric Larsson som fick in den i boxen till Sören Rieks som elegant placerade den utom räckhåll för målvakten Peter Abrahamsson.
2-0 kom på straff av kapten Markus Rosenberg i den 77:e minuten. Pang i nättaket.
Det var en offensiv forcering av Egzon Binaku som föranledde straffen. Rasmus Lindgren tog bollen med handen när han stoppade Binakus framfart.
Sören Rieks gjorde matchens första mål, hans tredje för säsongen.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
20-årige lärlingen Samuel Adrian gjorde allsvensk debut från start och skötte sig bra på mittfältet. En annan lärling, Hugo Andersson, gjorde allsvensk debut när han hoppade in i slutminuterna.
Mostapha El Kabir lyckades få ett rött kort på bänken på stopptid efter protest när Samuel Adrian kapat en Häckenspelare.
15 735 åskådare bänkade sig på Stadion.
Gå till toppen