Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Norra Ljunghusen ska inte bebyggas

Befolkningsökningen i Vellinge kommun bör hålla sig till enprocentsmålet, skriver Björn Axtelius (S).Bild: Bengt Arvidson
På det senaste kommunstyrelsemötet fick vi ledamöter en dragning av den statistiker på Sweco som producerat den senaste befolkningsprognosen för vår kommun. Enligt denne finns inga tecken på en avmattning i ökningstakten för befolkningsökningen i Vellinge kommun – de två procenten vi haft i snitt varje år de senaste fem åren kan mycket väl bli högre! Vi i S tror inte att det går att växa så ohejdat utan allvarliga konsekvenser, utan förordar att vi strikt håller oss till enprocentsmålet för årlig tillväxt, och detta i områden i kommunen som klarar en utbyggnad: Vellinge tätort med kringliggande byar, i synnerhet utmed Pågatågsbanan.
Det verktyg vi har tillhands för att hantera denna utmaning är huvudsakligen byggandet av bostäder och våra detaljplaner för olika områden. Dessa går alltid ut på samråd till allmänheten, så vi uppmanar våra medborgare att vara alerta och lämna synpunkter på detaljplanerna vid dessa tillfällen!
Och nej, vi ställer inte oss bakom en exploatering av Norra Ljunghusen!

Björn Axtelius

Gruppledare (S) i Vellinge kommunfullmäktige
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen