Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Rosengård föll tungt i Skånederbyt

Det var ett tungt möte för Rosengård mot Kristianstads DFF i Skånederbyt. Laget både förlorade tre poäng och åkte på flera tuffa skador.

Bild: MATHILDA AHLBERG
Hemmalaget började bäst med en hög press som Rosengård inte klarade av att ta sig ur. Malmölaget tog sig knappt upp ur egen planhalva.
Och så fortsatte resten av matchen.
12 minuter in i matchen frispelades Ogonna Chukwudi i straffområdet i efter en smörpassning från Rita Chikwelu på mitten, men hon lyfte bollen över både Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic och målburen. De två redan nämnda spelarna var kanske också den främsta anledningen till Kristianstads spelövertag. Rita Chikwelu vann gång på gång bollen i mitten medan Ogonna Chukwudi störde Rosengårds backlinje både i uppspelsfasen och i försvarsspelet.
En halvtimme in i matchen kom hemmalagets andra riktigt farliga läge. Den här gången på en omställning där de kom fyra mot Rosengårds tre spelare. Vilket resulterade i ett stolpskott av Sofia Hagman.
Men Kristianstad behövde inte vänta speciellt länge innan de till slut fick sin utdelning. Och 1-0 kom dessutom som förväntat på en fast situation. Rosengårdstränaren hade nämligen inför matchen sagt att Kristianstad gjort 75 procent av alla sina mål på fasta situationer och att Malmölaget därför skulle försöka undvika att dra på sig onödiga frisparkar.
Målet kom på en frispark strax utanför straffområdets kortsida. Då hittade Kristianstads Therese Ivarsson högst på bollen och kunde skarva in den i mål bakom Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic.
Ett haltande Rosengård, som redan saknade Caroline Seger på planen, tvingades dessutom till ett byte strax innan halvtid. Då byttes en av lagets främsta målskyttar, Sanne Troelsgaard, ut, efter att hon gått i backen några minuter tidigare och blivit liggandes.
Direkt i inledningen av andra halvlek kom Rosengårds stora chans att kvittera. På en strulig hörna kom till slut Lisa-Marie Utland till avslut bara två meter från målet. Men då gjorde hemmalagets målvakt en jätteräddning.
I stället kom 2-0 bara minuterna senare. Den här gången efter en djupledsboll på Ogonna Chukwudi, som rundade Musovic innan hon lyfte in den i mål, över en hemåtspringande mittback i Rosengård.
Rosengård kom aldrig riktigt nära och Kristianstad vann rättvist. Matchen slutade 2-0.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2018: Kristianstad-FC Rosengård
Gå till toppen