Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre Kronor i möte för att undvika JVM-scener

Tre Kronors spelare och ledare måste ha medaljerna på sig efter kvällens VM-final mot Schweiz. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
I går kväll hade Internationella ishockeyförbundet (IIHF) ett extramöte med Sverige och Schweiz inför VM-finalen.
Syftet var att inskärpa hur lagen ska bete sig under medaljceremonin för att undvika liknade scener som efter finalen i junior-VM i januari.
– Det man speciellt har påpekat är att spelarna ska ha medaljerna på sig, säger Tre Kronors lagledare Putte Köhler till Aftonbladet.
Efter finalförlusten mot Kanada tog flera svenska spelare och ledare av sig sina medaljer. IIHF:s uppmärksammade dom kom i början av maj. Förbundskapten Tomas Montén, ytterligare två ledare och fem spelare stängdes av i mellan två till fyra matcher.
Nu vet Tre Kronors spelare och ledare vad som gäller efter kvällens match i Köpenhamn.
– Jag var inte med under JVM, men det kanske inte har varit tillräckligt tydligt tidigare, det är i alla fall tydligare nu. Att alla vet vad som gäller och hur man ska uppträda. Var vi ska stå hit och dit och i vilken ordning saker ska ske, säger Putte Köhler.
Gå till toppen