Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vilt firande i omklädningsrummet: "Otroligt"

Champagnekorkarna flög i luften och segersången ville aldrig tystna. Tre Kronor firade vilt i omklädningsrummet efter guldrysaren.
– Det här är helt otroligt, jublar Mika Zibanejad.

Målvakten Magnus Hellberg, centern Mika Zibanejad och Tre Kronors poängkung Rickard Rakell jublar i omklädningsrummet efter VM-guldet.Bild: Daniel Kihlstrom/TT
Med ena tummen paketerad i gips ställer sig Chicagobacken Erik Gustafsson på en bänk i Tre Kronors omklädningsrum i innandömet av Royal Arena i Köpenhamn. Trots gipset lyckas han få upp den första champagneflaskan och sprutar över sina svenska guldlagkamrater.
– Det är fantastiskt det här. Det så skönt att få vara en del av den här gruppen, säger Mika Zibanejad till TT i omklädningsrummet innan han jublar vidare tillsammans med målvakten Magnus Hellberg och kedjekamraten Rickard Rakell.
Forwarden Magnus Pääjärvi sprutar ut ytterligare en champagneflaska, men plötsligt tar flaskorna slut.
– Ge oss fler. Ge oss fler! skriker forwarden Patric Hörnqvist innan han rusar ut till ledarnas omklädningsdel för att hämta fler champagneflaskor.
Mattias Ekholm – Hörnqvists granne i omklädningsrummet – sitter lugnt på sin plats, men har ett stort leende på läpparna.
– Det har varit helt fantastiskt det här. Det har varit en lång säsong och att få avsluta på det här sättet – det är grymt, säger backen.
NHL-säsongen med Nashville slutade med en besvikelse för Ekholm och hans lagkamrater Filip Forsberg och Viktor Arvidsson. Trion tvekade dock aldrig när frågan från Tre Kronor ställdes om de kunde komma till Köpenhamn mitt under VM-turneringen.
– Få komma hit och få lämna säsongen som en vinnare... Man vill alltid vinna sista matchen för säsongen, även om det är svårt. Men nu gick det, säger Mattias Ekholm.
VM i Köpenhamn startade den 4 maj – 16 dagar senare står ett obesegrat Tre Kronor som världsmästare.
– Jag förstår det fortfarande inte. Det har varit en otroligt tajt grupp med högt i tak. Grabbarna har gjort ett fantastiskt jobb. Vi har verkligen spetsen och många har frågat oss om vi verkligen har arbetsviljan, men det har vi visat, säger Zibanejad, som satte ett av Sveriges två mål under ordinarie tid i finalen mot Schweiz.
Centern Zibanejad skapade en alldeles särskild kemi med sina kedjekamrater Rakell och Mattias Janmark. Förstakedjan levererade 35 poäng tillsammans på tio matcher i Köpenhamn.
– Det har varit ett stor nöje att spela med dem och så fick vi avsluta med ett guld, säger Mika Zibanejad.
Gå till toppen