Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Larsson: "Kan inte få ett bättre välkomnande"

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i all ära. Att få kliva ut på Kungsträdgårdens scen och ta emot det svenska folkets jubel var det som Tre Kronors guldhjältar hade väntat på under en heldag av hyllningar och firande. – Jättefränt. Man kan inte få ett bättre välkomnande än så här, säger Adam Larsson till TT.

Mikael Backlund (med pokalen) och hans lagkamrater i Tre Kronor fick möta det svenska folkets jubel på Kungsträdgårdens scen efter att ha bärgat Sveriges andra raka VM-guld i ishockey.Bild: Janerik Henriksson /TT
Efter sponsorlunch och kungafamiljsbesök så klev till slut Tre Kronors VM-guldmedaljörer in på Kungsträdgårdens scen till tonerna av The Poodles efter ett omtumlande dygn fullt av guldfirande.
– Det har varit mycket besök på lite olika ställen. Och i går var en väldigt bra kväll på alla möjliga plan. Det kommer väl bara fortsätta så, och det tycker jag vi är värda, säger Edmontonbacken Adam Larsson till TT efter att han och hans lagkamrater fått ta emot det svenska folkets jubel.
Det här var ögonblicket som låg i horisonten och i drömmarna när han och övriga NHL-spelare tackade ja till att vara med på resan.
– Sedan dag ett jag kom in i laget har jag haft väldigt roligt. På något vis är jag inte förvånad att vi står här i dag, säger Larsson.
VM-bucklan – den var naturligtvis med också från Köpenhamn.
Och Mikael Backlund, i egenskap av lagkapten, hade naturligtvis ansvaret för att få med sig den dit.
– Den är ganska tung, det var rätt svettigt på flygplatsen, säger Backlund till TV3 på scenen, med bucklan i famnen.
Väl när han tagit med sig bucklan till "Kungsan" så fick han dock dela med sig av den med sina lagkamrater. Vilket han säkerligen inte hade något emot efter den laginsats, med straffsegern mot Schweiz som den dramatiska grädden på moset, som tagit de svenska ishockeyhjältarna hit.
En ung men talangfull lagenhet.
– Vi är många unga spelare som stött på varandra och spelat med varandra i juniorlandslag och i juniormatcher. Det känns som att vi har den där kemin. Att man litar på killen som sitter bredvid en. Man kände redan när man kom hit att det här är något speciellt och att alla strävar mot samma mål, säger Viktor Arvidsson, en av "Nashville-eftersläntrarna" som dök upp mitt under VM-slutspelet, till TT.
Att stå där uppe på scenen var precis som Arvidsson hade föreställt sig.
– Det kändes som att det skulle vara en sjuk stämning här och det var det som det svenska folket bjöd på.
John Klingberg var med även förra året, när VM-guldfirandet skedde på Sergels Torg (precis som efter VM-gulden 1987, 1991, 1992 och 1998), då Kungsträdgården (där gulden 2006 och 2013 firades) då var bokad för aktiviteter kring Europa League-finalen.
Det syntes om inte annat på när han replikerade William Nylanders målvaktstackling på Henrik Lundqvist från förra året, den här gången med TV3:s Erik Granqvist som "offer".
– Det är för det här vi håller på och ställer upp. För att få stå här med det svenska folket, säger Klingberg, som även bjöd på en dans, till TV3.
Gå till toppen