Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Medborgarna måste känna sig delaktiga i politiken

Miljöpartiet i Burlöv föreslår en satsning på klimatsmarta bostäder, solcellsutbygge och marksanering av industritomter.Bild: Henrik Montgomery/TT
Miljöpartiet de Gröna i Burlöv vill förstärka klimatarbetet lokalt genom att föreslå en satsning på klimatsmarta bostäder, solcellsutbygge och marksanering av industritomter.
Burlövs kommun ska vara en bostadskommun där invånarna trivs och kan leva bekvämt oavsett om en studerar, arbetar eller pendlar till arbete i grannkommunerna. Att planera och bygga en människovänlig kommun kräver att medborgarna känner sig delaktiga i den politiska debatten och engagerar sig i sin omedelbara närmiljö och vardag.
För att man ska kunna göra det bör det politiska klimatet vara en del av klimatarbetet det vill säga aktiv demokrati. De frågor som på ett eller annat sätt påverkar människors vardag är skola, vård, barnomsorg, äldrevård, kollektivtrafik, tillgång till bostäder, utbyggnad av cykelvägar, möjligheter för företag att etablera sig och mycket mer. Det viktiga är social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet där förvaltningar samarbetar sinsemellan och har en öppen dialog med medborgare, privata aktörer och regionen.

Vlado Somljačan

Politiker, MP de gröna i Burlövs kommun
Gå till toppen