Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Minnesord om Walter Hülphers

Walter Hülphers, välkänd Malmöprofil, har lämnat oss i en ålder av 84 år.

För de flesta förknippades han med bridgeläraren, som på mycket högljutt sätt förmedlade bridgekunskap till tusentals såväl nybörjare, som mera avancerade spelare. Han var även arrangör av populära bridgeresor, både inom som utomlands, samt ofta deltagare eller funktionär i stora bridgetävlingar.
Hans passion för bridgespelet inleddes redan i slyngelåldern då vi var mera benägna att inta våra platser vid bridgebordet än skolbänken, till våra föräldrars, själva habila bridgespelare, och lärarnas förargelse.
För Walters del minskade aldrig intresset, utan det förblev länge även en icke oväsentlig inkomstkälla. Walter hade emellertid många fler järn i elden.
Utöver skötseln av familjens agenturfirma har han varit nämndeman vid Malmö Tingsrätt, engagerad i såväl Brukshundklubben (där sonen ”Totte” varit allt i allo), Malmö Ridklubb och Malmö Bridgeklubb.
Även ”Sällskapet Ölhävarna” fick ofta glädje av hans deltagande, vilket inte minskade hans ”pondus”.
Walter var gift med Annalisa i mer än 60 år. Sonen ”Totte”, skådis i Mooms-teatern, var honom alltid till stor glädje. Särskilt efter hustruns frånfälle sågs de dagligen. De andra sönerna var honom också till stor hjälp.
På äldre dagar led han av sviterna efter en fallolycka, som gjort honom mindre rörlig. Men på huvudet och humöret var det inget fel. Vi är många som utsattes för såväl överdriven välvilja, som ilskna kommentarer när allt inte gick helt som han önskat.
Stig Marlow
vän sedan mer än 70 år
Gå till toppen