Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pantern värvar Malmö Redhawks VM-forward

I våras var han ordinarie i Malmö Redhawks under slutspelet. I förra veckan spelade 21-åringen VM med Österrike. Nästa säsong blir det Pantern för Lukas Haudum.

Österrikes VM-forward Lukas Haudum spelar nästa säsong för Pantern.Bild: ANDREAS PRANTER
– Han blir en offensiv kraft, som sprider ett lugn på isen, säger Viktor Stråhle, sportchef och assisterande tränare i Pantern.
Är det en värvning som ryms i budgeten, eller har du behövt äska mer pengar?
– Den ryms i budgeten. Vi har det vi har, säger Viktor Stråhle.
Lukas Haudum är inte främmande för Pantern. Dit var han utlånad från Malmö Redhawks förra säsongen. Det blev 21 matcher och tolv poäng (7+5) för Kirsebergslaget i allsvenskan.
I Redhawks fick han ihop 24 grundseriematcher, men när skadorna slog till i SHL-klubben blev det tio slutspelsmatcher med fyra poäng (2+2).
Det blev aldrig en fortsättning i Malmö Redhawks. Lukas Haudum skrev på för Linz i hemlandet, men avtalet hade en klausul som innebar att han kunde lämna efter VM om spel i Sverige skulle bli aktuellt.
Klausulen aktiverades och det blev Pantern.
– Lukas vill vara kvar i Sverige, fortsätta utvecklas och få en stor roll, säger Viktor Stråhle.
Till saken hör att Stråhle har varit Haudums juniortränare och sedan är förstås Panternmiljön hemtam. Pantern vet exakt vad man får.
Viktor Stråhle är nöjd med sitt något överraskande nytillskott.
– Lukas är säker med pucken och har ett bra spelsinne, dessutom är det en grymt seriös kille. En stabil och trygg tvåvägscenter, säger Viktor Stråhle.
Pantern har fyllt på med några kvalitetsforwards. Dennis Svensson återvände efter sin korta sejour i Karlskrona, Erik Nyström hämtades in och nu Lukas Haudum.
Nyligen gjorde Pantern även klart med Nick Olesen. En 22-åring som gjorde 53 poäng på 50 matcher för Frederikshavn i danska ligan.
Gå till toppen