Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ölbloggen

Håkan Engström: Avloppsvatten blir till öl

Alla känner till fulöl. Ölkännarna känner igen dem på doften. På åsynen. På momangen.
Men ett öl som bryggts med avloppsvatten? Det kan mycket väl visa sig vara ett riktigt finöl, rent i smaken och grant att titta på. Vi får väl se! Och lukta.

Malt humle vatten, bara vanligt vatten.Bild: Maria Cruseman
Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby sjöstad (som samägs av Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery) lanserar på fredag en pilsner som bryggts med renat avloppsvatten. Ett kommersiellt projekt, förstås. Men också ett miljöprojekt, genomfört i samarbete med IVL Svenska miljöinstitutet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen