Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter mångmiljonkontrakt med travbolag: ”Vi bygger vidare i Malmö”

Tidigare i veckan tecknade Zetadisplay avtal med det statligt kontrollerade trav- och galoppbolaget ATG om leveranser av digitala pekskärmar. Ordern, som värderas till 100 miljoner kronor, säkrar Malmöföretagets fortsatta utveckling vid huvudkontoret i Malmö.

Leif Liljebrunn är vd för Zetadisplay.
Zetadisplay säljer lösningar för digital butiksutveckling med kunder inom detaljhandels- och servicebranschen. Det handlar om digitala pekskärmar som i och med den senaste affären ska installeras i ATG:s samtliga 2000 butiker i landet.
Leveransen sker under en femårsperiod, och av det totala ordervärdet på 100 miljoner kronor beräknas 80 miljoner kronor att faktureras i år.
– För vår del handlar det om att hjälpa ATG att kommunicera digitalt med framtidens spelare och möta upp förändringen som sker på marknaden, och framförallt i butiksmiljö, säger Leif Liljebrunn, vd för Zetadisplay.
Bolaget har cirka 130 anställda och försäljningskontor i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland.
– När det gäller vår mjukvaruutveckling så kommer den alltid att styras från huvudkontoret i Malmö där vi idag är 22 medarbetare. Den senaste tiden har vi också nyanställt kompetens till huvudkontoret för att stadga upp utvecklingen, och vi kommer att fortsätta nyanställa i år. Vi bygger vidare i Malmö, säger Leif Liljebrunn.
Ifjol omsatte Zetadisplay 199 miljoner kronor och gjorde ett minusresultat efter skatt. Men om fjolårets tre köp av bolag i Europa, som inte är inbakade i bokslutet för 2017, hade tagits med skulle Zetadisplay nått en omsättning på 273 miljoner kronor och ett justerat rörelseresultat på nästan 47 miljoner kronor före skatter, avskrivningar och andra kostnader.
Fakta

Zetadisplay

Säte: Malmö.

Fem största ägare: Mats Johansson, Virala Oy Ab, Anders Pettersson, Martin Gullberg, Magari Venture AS.

Antal anställda (idag): cirka 130.

Omsättning (2017): 199 miljoner kronor.

Resultat efter skatt (2017): minus 1,9 miljoner kronor.

Gå till toppen