Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lunds VK satsar på USA-proffs: ”Har drömt om detta”

För första gången satsar Lunds VK på en förstärkning från USA inför nästa säsong. Allie Davenport är spelaren som ska lyfta Lunds VK från bottenregionen av serien.

- Jag är supertaggad inför detta nya kapitel i mitt liv. Ända sedan jag var liten har jag drömt om att spela professionellt, säger Allie Davenport i ett pressmeddelande.
Den 23-åriga spikern var framgångsrik på collegenivå där hon vann massor av titlar. Efter collegetiden studerade hon och spelade ett år i England på University of East London.
– Efter diskussion med klubben kändes det helt rätt med Lund. Laget är som en stor familj och för mig som kommer att bo långt hemifrån känns det tryggt och viktigt att det sociala funkar. Min erfarenhet är att lag som trivs vid sidan av planen lyckas bättre också på planen.
Hon ser fram emot en flytt till universitetsstaden Lund.
– Jag är tacksam för att ha fått den här möjligheten i Lund att fortsätta med sporten som jag älskar så mycket. Jag hoppas ge fansen en bra show.
Lunds damelittrupp börjar ta form ordentligt med tolv klara spelare.
- Vi är mycket nöjda med att ha värvat Allie. Hon kommer att vara en mycket viktig spelare för oss både på och utanför planen. Hon har en härlig allt-är-möjligt inställning till sporten, stor passion, vill ta stort ansvar och är precis den spelaren vi letat efter till truppen, säger klubbchefen Stefan Sjöström.
Fakta

Allie Davenport

Ålder: 23

Längd: 1,81m

Position: Spiker

Tidigare klubbar: A5 volleyball Club Atlanta, USA, University of Tennessee at Chattanooga, USA, University of East London, England, Mallory Eagles Volleyball Club, England.

Gå till toppen