Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seedningsdramatik för MFF in i den sista slovenska omgången

När den näst sista omgången avgjordes i den slovenska ligan såg det till en början riktigt lovande ut för - Malmö FF.

Lågrankade Ljubljana gjorde tidigt 1-0 samtidigt som Maribor bara hade 0-0 i sin match. Men i slutändan gjorde båda topplagen vad de skulle.
Ljubljana vann med 2-0 mot sjuan Posavje - medan Maribor fick det att lossna rejält och slog femman Celje med 4-0. Därmed leder Ljubljana två poäng före Maribor inför sista omgången på söndag.
Om det blir oavgjort för Ljubljana och seger för Maribor är det riktigt raffinerat. Har talat med uefaranken.hedstigen.se (Lennart Hedstigen), som har fått bekräftade uppgifter, inbördes möten avgör. I inbördes möte är det helt lika mellan lagen - två segrar och två oavgjorda och identisk målskillnad. Dock har Hedstigen fått bekräftat att då räknas flest gjorda bortamål och det placerar Ljubljana före Maribor. Vilket alltså är bingo för MFF i det läget.
Då skulle det sakna betydelse att Maribor i det läget skulle ha minst tre mål bättre traditionell målskillnad.
Enligt uefaranken.hedstigen.se ska MFF vid ligavinst för Ljubljana ta den sista seedningsplatsen i den andra kvalomgången till Champions League. I den första omgången är man garanterat seedat. Men det gäller givetvis att överleva den omgången för att ha någon nytta av en eventuell seedning i andra omgången.
I sista omgången spelar Ljubljana borta mot ligatrean Domzale, en tuff match om man tittar på tabellen. Domzale är bara sju poäng efter Ljubljana, men har inget att spela för. Maribor avslutar hemma mot ligasexan Gorica, som bara har en femteplats att spela för.
Maribor är ett lag som är högre rankat än Malmö FF - Ljubljana är rankat långt, långt lägre.
Gå till toppen