Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vattenfall i vindavtal med Facebook

Tre nya vindkraftparker ska driva Facebooks nordiska datacenter. Arkivbild.Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Det svenska energibolaget Vattenfall har tecknat ett långsiktigt avtal med it-jätten Facebook om att förse företagets nordiska datacenter i Danmark och i Sverige med el, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall.
Avtalet innebär att Vattenfall kommer överföra el till datahallarna från tre nya vindkraftparker i Bjerkreim-området i sydvästra Norge.
"Vattenfall är stolta över att kunna förlänga vårt långvariga samarbete med Facebook genom att integrera leveransen av ny förnybar el i det nordiska elnätet. Avtalet om kraftbalansering är Vattenfalls största med en extern part i Norden", kommenterar Branislav Slavic, chef för Vattenfalls Business Sales i Norden.
Facebooks kommersiella direktör för energi och infrastruktur, Vince Van Son kommenterar i pressmeddelandet att it-jätten är positiv till partnerskapet med Vattenfall och det de menar är Facebooks största förnybara energiprojektet i Europa hittills.
Gå till toppen