Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Viviani besegrade Bennett i regnig etapp

Elia Viviani. Arkivbild.Bild: Daniel Dal Zennaro AP/TT
Sam Bennett och gruppspurt har varit en bra kombination tidigare i årets Giro d'Italia. Den här gången fick irländaren dock en överman i form av Elia Viviani. Den 29-årige italienaren var snabbast när det gällde på en regnig, 17:e etapp i Girot, vilket gav honom sin fjärde etappseger i årets tävling. Niccolo Bonifazio slutade trea,
Den 155 kilometer långa sträckan mellan Riva del Garda och Iseo kantades av blött väder. Innehavaren av den rosa ledartröjan, Simon Yates, höll för både väder och tryck.
En komfortabel 28:e plats innebär att britten behåller sin ledning med en knapp minut före den regerande mästaren Tom Dumoulin, Nederländerna, inför torsdagens etapp, som går mellan Abbiategrasso i utkanterna av Milan till skidorten Pratonevoso. En etapp som bland annat innehåller en tuff 13,9 kilometer lång stigning.
"Det finns inga lätta dagar på Girot. Det här var ännu en tuff en och det kan få betydelse för de kommande bergsetapperna. Jag hörde om luckor i klungan men hade ingen aning vem som tappade. Jag hoppas alla är trötta för det är jag", säger Yates i ett pressmeddelande.
Gå till toppen