Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Att ta in utomstående krafter utvecklar det kommunala

Det finns inga planer på att sluta utveckla verksamheten inom äldresomsorgen, skriver Annsofie Thuresson (M) och Johan Ericsson (M).Bild: Pontus Lundahl/TT
Vi moderater står upp för din valfrihet och frihet, oavsett vem du är och var du kommer ifrån. Lika för alla, rättigheter, skyldigheter och möjligheter.
Läs också Allt fler frågor skiljer S från majoriteten i Kävlinge
Catrin Tufvesson (S) menar att Moderaterna och kvintetten ”utsätter våra äldre för experiment” genom att låta våra seniorer själva får välja var de ska bo när och om de någon gång ska komma att flytta in på ett särskilt boende. Detta är politik när den är som sämst. Att medvetet missförstå, måla upp en fara som inte finns och sedan presentera Socialdemokraternas lösning. Låt allt vara som det är och låt politikerna bestämma åt dig, med en underton av ”Vi vet vad som är bäst för dig”.
Vi moderater är övertygade om att du är bäst lämpad att själv bestämma över ditt liv, inte politikerna. Att införa valfrihet inom äldreomsorgen innebär just det, du får själv bestämma vem som hjälper dig och var du ska bo.
Vi är däremot helt överens med Catrin om att vi har en av Sveriges bästa äldreomsorger, det har vi upprätthållit de senaste tolv åren genom att satsa på utveckling. Detta kommer vi fortsätta göra, oavsett utförare. Framtidens seniormåltid och framtidens hemvård visar tydligt på detta. Det finns inga planer på att sluta utveckla verksamheten, det är en ren lögn.
Att låta entreprenörer komma in i våra kommunala verksamheter utvecklar, förbättrar och håller nere våra kostnader. Vi kan se det på grönyteskötseln i kommunen som inte bara utförs till lägre pris utan också med bättre kvalitet. Kommunen ska inte använda skattemedel för att konkurrera med företagare, den som kan utföra tjänsten till den kvalitet vi vill ha till bra kostnad ska också få göra det.
För det är en sak till Catrin har rätt i. Det är tuffa år som kommer framöver, år som innebär att Moderaternas prioriteringar är just skola och äldreomsorg, kärnverksamheter och de viktigaste verksamheterna i kommunen. Att lova allt till alla är inte trovärdigt. Att se över och prioritera är rätt väg att gå. Vill Catrin bygga två badhus eller utveckla äldreomsorgen och skola? För hon kan inte göra både och de närmaste åren – om inte socialdemokraterna tänker chockhöja skatten. Men det säger de att de inte ska. Vem vågar tro på det vallöftet?

Annsofie Thuresson (M)

Ordförande socialnämnden Kävlinge

Johan Ericsson (M)

Ordförande tekniska nämnden Kävlinge
Gå till toppen