Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Torn förlorade hemma mot Eskilsminne

Eskilminne kom till Tornvallen och lade sig lågt, hade tålamod och krympte ytor. Som sig bör mot ett topplag, även om det är ett otippat sådant. Och det visade sig effektivt. Med två mål i psykologiskt riktiga tillfällen och ett starkt försvarsspel, fick man med sig alla tre poängen hem.
Men det var hemmalaget som började bäst. Första halvtimmen skapade Torn ett flertal bra chanser utan att få till ett ledningsmål. Istället var det Eskilsminne som kunde sticka upp precis innan halvtidssignalen och göra 0–1 efter en trippelhörna.
– Första 30 minuterna var kanske våra bästa i år, men när Ludvig Bergman fick en smäll i ansiktet och fick åka till sjukhuset med befarad hjärnskakning och kanske skada på okbenet, tappade vi inte bara en bra spelare utan också vårt momentum, konstaterade Torns tränare Richard Ringhov.
När Eskilsminne sedan kunde fylla på till 0–2 bara minuter in i andra, tappade hemmalaget ytterligare mod. Trots reducering med så mycket som en halvtimme kvar, orkade inte Torn resa sig utan tvingades se Emil Åberg definitivt avgöra matchen på övertid, när han satte 1–3.
– Jag tycker vi skapar nog för att vinna den här matchen, men de var mycket effektivare än vi. Jag har som vanligt ingenting att anmärka på vår arbetsinsats, men det räckte inte till idag, tyckte Richard Ringhov.

Division 1 södra HERR

1
Torns IF
  • (0-1)
3
Eskilsminne IF

Målskyttar

  • Andreas Åkerlund
    Gå till toppen