Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Busk en hundradel från guld i comeback: ”Det är fantastiskt”

Danielle Busk gjorde comeback på tävlingsbanan efter tre skadeår och var nära att få fira med ett guld på stafett-SM i Göteborg.

Silverkvartetten: Josefin Magnusson, Pernilla Nilsson, Danielle Busk, Linnea Killander.
Nu lyckades Spårvägens Moa Hjelmer pressa sig förbi MAI-löparen Linnea Killander på sista sträckan på 4x100 m med en hundradel men 24-åriga Busk var glad att vara igång igen.
– Det är fantastiskt . Men skulle ljuga om jag sa att det varit enkelt och självklart. Det har pendlat mellan hopp och uppgivenhet efter alldeles för många bakslag. Nu hoppas jag bara att kroppen håller och att jag kan höra en okej säsong. Jag har höga förhoppningar inför säsongen men är också beredd på att första månaderna kommer att bli tuffa och att jag kommer få försöka tävla mig tillbaka till det gamla jag.
Busk var EM-löpare i Zürich 2014 där hon blev utslagen i heat på 100 m och sprang stafett 4x100. Hon deltog även i stafett-VM på Bahamas året efter med klubbkompisarna Pernilla Nilsson och Irene Ekelund. 2015 vann Busk SM på både 100 m och 200 m. Sedan kom skadebakslagen.
Nu har Ekelund skiftat till Spårvägen och ingick i det lag som vann på 45,46.
– Det var rätt jämnt hela vägen. Vi växlade någon meter före Spårvägen inför sista sträckan, men sen hade de tyvärr en bättre fällning på slutet, säger Busk.
I MAI:s lag ingick Josefin Magnusson, Pernilla Nilsson, Danielle Busk och Linnea Killander. En stark medaljkvartett i MAI genom åren.
Gå till toppen