Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fembarnsfamiljen återförenades efter tre år – nu är de hemlösa

Efter tre år kunde Mustafa Amiri äntligen återförenas med sina föräldrar och syskon. Men glädjen förbyttes snart i oro och stress. Som familjens enda svensktalande läggs allt ansvar för familjens framtid på 17-åringen.

De senaste dagarna har familjen Amiri tillbringat i Vellinges kommunhus där de hoppas få hjälp. Den senaste månaden har pappa Abdul Ghafar Amiri, Nargis 15 år, Mukhtar 12 år, mamma Fatima, Shir Hussain, 16 år, Shekib 9 år och Mustafa 17 år flyttat fem gånger mellan olika hotell och vandrarhem.Bild: Tom Wall
Mustafa Amiri kom till Sverige som ensamkommande från Afghanistan hösten 2015. Först blev han anvisad till Åstorps kommun, men redan efter några månader flyttade han in hos Grant Snowden och hans familj. De senaste 1,5 åren har de bott i en villa i Skanör.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen