Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Forsberg rehabar fortfarande skadan: Stoppar mig inte

Efter säsongens magskada har Emil Forsberg ägnat den sista delen av våren åt att ta hand om sin kropp. – Det går inte bara bort så där, det tar lite tid, säger han.

Bild: JOEL MARKLUND
Magmuskelskadan som höll Forsberg borta från spel i tre månader i vintras har han tidigare beskrivit som ”väldigt komplicerad, på många sätt”. Efter ett rött kort i slutet av april stängdes Leipzig-svensken av under de sista matcherna på Bundesligasäsongen.
Men bristen på matchning var inte nödvändigtvis en nackdel, menar han när han och andra landslagsspelare träffar medierna under Stadions läktare.
– Min säsong slutade ju tidigare, så jag har lagt all fokus på mig själv och på min kropp. Att komma i så god form som möjligt och ta hand om magen som jag har haft lite problem med. Normalt är det bra att spela matcher, men för mig har det varit optimalt att fokusera på kroppen och komma i så bra form som möjligt hit, säger han.
Vad är status på skadan och hur behöver du hantera den nu?
– Statusen på skadan är bra, det är inga problem, utan det är mer att man måste underhålla den, man måste ta hand om den. Det går inte bara bort så där, det tar lite tid. Men jag är på väg, jag är i grym form och den skadan stoppar mig inte alls. Det är mer bara att det är viktigt att underhålla den.
Men den påverkar dig fortfarande?
– Inte på fotbollsplan, absolut inte.
Men rehabträning kör han fortfarande.
– Det måste jag göra, så jag kör övningar som jag har fått. Men det är bara för att bli ännu bättre.
Det surrar också många transferrykten kring Forsberg, särskilt efter en tweet han lade ut med innehållet ”tack för allt”. Flera europeiska storklubbar sägs vara intresserade av svensken. Han säger att han fokuserar helt på VM nu, och låter sin agent Hasan Cetinkaya sköta klubbfrågan.
– Jag har sagt många gånger tidigare att när man gör det bra så kopplas man ihop med bra klubbar. Men det är ingenting jag tänker på nu. Det är mitt första VM, så nu lägger jag all kraft på det och vill göra ett bra VM för Sverige.
På frågan vilka reaktioner han har fått på tweeten svarar han:
– Mycket bra reaktioner. Mer finns det inte att säga.
Vad betyder bra?
– Det får ni lista ut själva, säger Forsberg med ett leende.
Vad han menade vill han inte heller säga mer om.
– Det kan vi ta en annan dag.
Spekulationerna stör honom inte, säger han.
– För mig är det absolut inga problem. Jag har inga problem med att koppla bort någonting. Jag älskar foboll och vill spela fotboll och det är det jag gör nu.
Forsberg är landslagets största internationella stjärna, en roll som han gillar.
– Det är sådant man drömmer om, att få vara med och att ha en stor roll är någonting man måste njuta av och älska.
Som Bundesligaspelare har han många lagkamrater från Sveriges VM-gruppmotståndare Tyskland.
– Det är klart att de vet att de är ett bättre lag, men samtidigt vet de om vad vi har gjort. Respekten finns helt klart, säger Forsberg.
Gå till toppen