Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han blev Årets staffanstorpare

Phil Blomgren, ledare i Staffanstorps Judoklubb, har fått utmärkelsen Årets Staffanstorpare av Staffanstorps rotaryklubb, som särskilt lyfter fram hans stora engagemang för handikappade ungdomar.

Enligt ett pressmeddelande väcktes Phil Blomgrens intresse för judo i början på 80-talet när hans son började träna och han själv slussades in i rollen som tränare och ledare.
Som ledare såg han att judon erbjöd en bra möjlighet för funktionshindrade som behövde röra på sig och 1995 utbildade han sig och tog tränarlicens för handikappidrott.
I Staffanstorp finns det för närvarande 13 handikappade ungdomar, som tränar judo kontinuerligt, enligt pressmeddelandet.
Phil Blomgrens engagemang stannar inte vid kommungränsen, utan han är även engagerad i handikappjudo på såväl lokal som nationell och internationell nivå.
År 2015 deltog han, som en av tre svenska ledare, vid Special Olympics Games i Los Angeles. År 2017 arrangerades Staffanstorps Open i handikappjudo. Nyligen var han med en grupp på en tävling i Holland, som gav ett guld, ett silver och fem brons.
Gå till toppen