Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nu får Lundaborna tycka till om planen för bostäder i Sankt Jörgens park

Byggnadsnämnden skickar ut planen för 24 bostäder utmed Tornavägen vid Hardebergaspåret på samråd. Radiomasten och skyddsrummet som nu finns i parken måste tas bort.

Skissbild. Vy över de planerade bostadshusen från sydost på Tornavägen.Bild: Illustation: Veidekke och Plan och byggnadskonst
Som Sydsvenskan tidigare rapporterat vill Veidekke bostad bygga tre nya punkthus i fyra våningar i Sankt Jörgens park. Stadsbyggnadskontoret har tagit fram en ny detaljplan för området som godkänner bostäder.
Läs också Fyravåningshus planeras på värdefull mark i park
Nu har byggnadsnämnden tagit beslut om att skicka ut planen på samråd. Men nämnden var inte helt enig, berättar ordförande Björn Abelson (S).
– Miljöpartiet säger nej och tycker att det är parkmark. Vi andra tycker att det är positivt att det byggs nya bostäder. Det finns en anskrämlig mobilmast där och platsen upplevs som otrygg och vildvuxen. Det är inte en park som människor kan njuta av. Vi vill ha en tryggare miljö kring Hardebergaspåret, säger Björn Abelson.
Flygvy från nordost över de planerade husen vid Tornavägen, med korta gatan Fader Bergs väg till höger och vattenspegeln i Sankt Jörgens park på västra sidan av bostäderna.Bild: Illustration: Veidekke och Plan och byggnadskonst
Gå till toppen