Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Tre år för ung - men får debutera i Albaniens U21-landslag

När de flesta övriga MFF-spelare tar semester, drar Laorent Shabani iväg på ett oemotståndligt äventyr. Född 1999 har han kallats in till Albaniens U21-landslag, där spelarna får vara födda 1996.

– Det är rätt så häftigt. Jag har följt landslaget sedan jag var liten och nu får jag spela U21, som är en nivå under A-landslaget, säger Laorent Shabani.
Bild: Max Wiman
MFF-talangen återfinns på bänken mot Dalkurd. Fick mycket beröm i vintras, men fick sedan lite skadebekymmer och har fallit ner i användningsordningen bland lärlingarna. Men nu är han alltså med och spelar också U21-match mot Elfsborg på måndag innan det bär iväg till Albanien.
– De ville att jag skulle åkt i torsdags. Men det gick ju inte. Jag åker på onsdag och är borta tio-elva dagar. Missar en match mot Bosnien, men sen ska vi spela två landskamper på hemmaplan mot Vitryssland, berättar mittfältstalangen.
Han har alltså rötter i Albanien. Men är uppvuxen i Malmö och har spelat för svenska pojklandslag. Att han nu spelar för Albanien innebär inte ett definitivt val.
– De har följt mig ett tag, men det har varit ett litet problem att jag inte haft albanskt pass. Men U 21-tränaren var rätt så sugen så nu hjälpte de mig att fixa pass och allting. Jag är inte låst med det här och kan int tacka nej till det här. U21 har jag ju aldrig spelat för i landslagssammanhang.
Kopplingarna till Albanien är tydliga.
– Jag har mycket släkt där nere och åker dit varje sommar, säger Laorent Shabani.
Spelet med U21-landslaget innebär att hela semestern ryker, men det tar förstås Laorent Shabani med jämnmod.
Frågan är vad han skulle valt om han varit tvungen i dag - Sverige eller Albanien?
– Den frågan är inte enkel att svara på. Oftast brukar tränarna säga olika saker. Jag hade valt det som känns bäst för mig. Men det är klart att jag är stolt över att Albanien vill ha med mig i U21.
Gå till toppen