Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Han var Zoltan av Malmö

"Restaurang stääängd. Myket velkåmen te'baka idag!".
Hans brutna skånska var en del av hans kärva charm. Zoltán von Kátay kom från Ungern och öppnade restaurang Hungaria. Ett vattenhål för kulturtörstande under 25 år.
Men vem var denne Malmöprofil? Var kom han ifrån, vem var han och var blev han av?

Zoltán von Kátay vid gulaschgrytan 1977.Bild: Rolf Olsson
Många minns Zoltán och hans bohemiska restaurang Hungaria, eller rätt och slätt "Zoltans" som de flesta kallade syltan. Skrönorna om honom stockar sig än idag. Alla som var med på 1970-talet har en historia i bakfickan, en udda och dråplig händelse. Oftast återberättad med värme.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen