Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Litet ljus i MFF:s kompakta mörker - seedas i andra omgången av CL-kvalet

Sen kan man fråga sig vad MFF har där att göra...

Den allsvenska krisen måste förstås ta mycket av fokus för MFF-ledning och spelare. Men inte riktigt allt. När allt annat misslyckats, är Europaspelet en liten räddningsplanka både sportsligt och ekonomiskt. Inte så liten förresten.
Överlever MFF kvalomgång 1 till Champions League, så kan nya spelare förstärka truppen och det är förstås en absolut nödvändighet på många positioner.
Och överlever MFF kvalomgång 1 så blir det en lite enklare väg i omgång 2. Om det ljusblå laget börjar uppträda som ett fotbollslag igen, det vill säga.
Den slovenska ligan gick rätt till slut, även om det såg ut att gå snett där också för MFF.
Högrankade Maribor tog tidig 2-0-ledning. Ljubljana kom i ett ganska sent underläge.
Men med en kvittering på straff från en spelare som heter Rok Kronaveter och är sloven så sent som i 81:a minuten räddade Ljubljana seriesegern. Med minsta möjliga marginal - fler gjorda mål på bortaplan i inbördes möten med Maribor...
Och det innebär enligt uefaranken.hedstigen.se och hans seedningstabeller att MFF tar den sista seedningsplatsen i omgång 2.
Mer detaljer om detta lite senare i kväll.
Gå till toppen