Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Revanschlusta i FC Rosengård: "Sugna på att visa att vi kan bättre"

Jonas Eidevall.Bild: KENTA JÖNSSON
Säsongens första förlust tog ordentligt på topptippade FC Rosengård.
Poängtappet senast mot Kristianstad gjorde att laget halkade efter i tabellen, men blottade också att lagbygget med flera nya spelare långt ifrån är färdigt.
Nye tränaren Jonas Eidevall hoppas få se något helt annat i eftermiddag.
– Vi har jobbat intensivt på träningarna enda sedan senaste matchen och det har varit ambitiöst från spelarnas sida, säger han och har förhoppningar på förbättringar både när det gäller prestation och inställning.
– Det är skönt att det är match igen efter insatsen senaste. Vi är sugna på att visa att vi kan bättre.
I senaste matchen fick laget klara sig utan Caroline Seger som hade ryggbesvär. Hon är tillbaka och tillgänglig nu.
– Hon betyder jättemycket som spelare, kommunikatör och ledare. Det går inte att underskatta, men vi ska klara av att vinna alla matcher i allsvenskan även om vi fattas en eller två spelare. Vi får inte stå och falla med en spelare. Det räcker inte, säger Jonas Eidevall.
I senaste matchen tvingades också Sanne Troelsgaard att kliva av med en stukad fot. Den danska landslagsspelaren är på bättringsvägen och har tränat mer och mer ju närmare match man kommit. Hon är med i truppen, men hur mycket hon kommer spela är oklart.
Söndagens möte med Vittsjö är ett av två svåra möten som ligger framför FC Rosengård de kommande dagarna.
– Det blir ingen enkel match. De kommer att komma hit hungriga efter att inte ha gjort mål på tre matcher i rad, säger Jonas Eidevall.
Efter söndagens match väntar en kort träningsperiod innan det på torsdagen är dags för derbyt mot LB07 på Stadion.

FC Rosengårds trupp

Matchstart: 17.30
Malmö ip
Trolig startelva: Zecira Musovic –Nathalie Björn, Simone Boye Sørensen, Glodis Perla Viggosdottir , Ali Riley – Ebba Wieder Caroline Seger, Hanna Folkesson, Iva Landeka – Lisa-Marie Utland , Anja Mittag
Ersättare: Josephine Frigge (mv), Nellie Lilja , Fiona Brown, Linnea Svensson, Edina Filekovic, Hanna Bennison, Sanne Troelsgaard.
Gå till toppen