Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Rosengård krossade i Skånederbyt

Dominans, ny skada på stjärnan samt bud på rött kort och straff. Det gick hett till när FC Rosengård vann helgens Skånederby mot Vittsjö GIK. – Det var en viktig seger efter förra helgens förlust, sa matchhjälten Fiona Brown.

Fiona Brown gjorde båda målen när FC Rosengård vann i derbyt mot Vittsjö GIK.
FC Rosengård spelade ut gästande Vittsjö GIK från minut ett fram till att slutsignalen ljöd. Och när Fiona Brown satt 1-0 efter en kvarts spel var det mer än rättvist.
I halvlek borde Malmölaget egentligen ha lett matchen med mer än bara ett mål och därför blev det onödigt spännande i inledningen på den andra halvleken.
Rosengårds mittback Simone Boye Sørensen kunde nämligen lika gärna ha blivit utvisad.
Hon glidtacklade och kapade Vittsjös Clara Markstedt bakifrån, efter att den gästande forwarden tagit sig förbi danskan och i princip kommit fri mot mål. Men domaren valde då att fria - efter starka protester från gästerna.
Diskussionen efteråt kom att handla om det varit på boll eller inte.
– Vid friläget blir hon tydligt nerdragen och vi får verkligen inget gratis med oss där, sa Vittsjös tränare Thomas Mårtensson efter matchen.
– Jag tycker det ser ut som att det är på boll, men jag och Thomas (Mårtensson) tittar ju på situationen med olika ögon och jag ser situationen från en rätt dålig vinkel. Men jag tycker det såg ut som att det var på boll, sa Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.
Rosengård vann tillslut matchen med 2-0 och ett stort positivt besked för hemmalaget var kvällens tvåmålsskytt - Fiona Brown.
– Jag tycker att hon gör sin bästa match hittills, sa Jonas Eidevall.
– Det är klart att jag är glad över att få göra mål, men spelet som ledde fram till de båda målen var utmärkt och jag hade bara tur att jag var den som fick avsluta dem, sa Brown.
Förutom frilägessituationen och Rosengårds nya matchhjälte hade matchen ytterligare ett stort utropstecken.
Caroline Seger plockades av planen i halvtid. Förra helgen fick hon stå över matchen helt pågrund av ryggproblem, men den här gången ska det röra sig om en ny skada.
– Skadan har vandrat neråt, sa Eidevall.
Till foten? Höften?
– Jag kan säga att det är mer mot foten än höften. Det är inget muskulärt, men hon är öm och det är irriterat och hon behöver vila.
Gå till toppen