Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aller media

100 jobb bort på Aller Media

100 anställda på Aller Media förlorar sina jobb när mediekoncernen ska spara 125 miljoner kronor. Det rapporterar branschtidningen Resumé som uppger att tjänsterna ska bort redan under sommaren.

Enligt Resumé är omställningen ett steg i Allers skifte från papper och annonser till digitalt och betaltjänster, där Svensk Damtidning efter sommaren ska testa en mjuk betalvägg.
Mbl-förhandlingar om neddragningar och nya arbetssätt har pågått hela förra veckan, och personalen på svenska Aller Media, med kontor i Stockholm och Malmö, ska ha kallats till informationsmöte under måndagseftermiddagen.
– Vi måste proaktivt reagera på utvecklingen i print, säger vd Bodil Ericsson Torp till Resumé.
Nedskärningen av 100 tjänster väntas ge besparingar på minst 125 miljoner kronor. Contentdelens nära 200 anställda i OTW, Make Your Mark och Narva berörs inte av förändringarna.
I ett mejl till Sydsvenskan skriver Bodil Ericsson Torp att ”omorganisationen påverkar både Stockholm och Malmö i lika stor utsträckning”.
Läs mer: Aller media köper ytterligare kommunikationsbyrå
Läs mer: Aller media flyttar verksamhet utomlands
Gå till toppen